onsdag 22 april 2009

Handen full av dikt

Diktsamlingar torde vara den bästa formen av färdlektyr. Man hinner avverka flera stycken medan personen på sätet intill sitter fast i samma roman hela resan. Det finns självfallet undantag, som till exempel Oceanen av Göran Sonnevi, men i regel är diktsamlingar inte mer än 100 sidor långa med en dikt på varje sida.

Nu har förlaget Eolit tagit detta ett steg längre med sitt projekt Handflata, som är en box innehållande fem stycken diktsamlingar i miniformat, som passar utmärkt i handflatan. Antalet symboliserar självfallet handens fem fingrar.

De diktsamlingar som ingår i boxen är Inte nudda golv av Joakim Andersson och Annika Boholm, Manualen av Athena Farrokhzad och Tova Gerge, Brev om I av Sara Hallström, Ett mindre arbete om diagonalen av Karl Larsson och Pascal Procek samt Du ska också ha det bra av Jenny Tunedal. Fem nätta små hyllningar till poesin som uttrycksform.

De får plats i handväskan, i portföljen och i fickan. De är lätta att gömma undan utifall att du ännu inte har kommit ut som poesifantast officiellt och kräver diskretion.


Källa: Aftonbladet


Tim Sterner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar